CZO Flex Level: doe mee met de online consultatieronde

2 april 2019 - meer nieuws

In het project CZO Flex Level worden de CZO erkende opleidingen beschreven op basis van professionele activiteiten, ofwel entrustable professional activities (epa’s).

In het eerste kwartaal van 2019 hebben vele zorgprofessionals en onderwijskundigen zich gebogen over titels en korte omschrijvingen. Voordat we de epa’s verder gaan uitwerken, willen we  graag weten of we op het goede spoor zitten.

Van 13 tot en met 26 mei bieden we de gelegenheid om te reageren op de eerste inventarisatie van de epa’s. Dat gaan we doen via een online consultatieronde.

Let op!: ten behoeve van de werving en zorgvuldige voorbereiding hebben we de oorspronkelijke startdatum van 15 april verschoven.

Ben jij geïnteresseerd in deze ontwikkeling en wil je met CZO Flex Level meedenken? Schrijf je dan in via de link onderaan dit bericht. Wij hopen dat vele zorgprofessionals, onderwijsexperts en zorgmanagers meedoen. Dit is belangrijk om voor de toekomst het juiste opleidingsaanbod te blijven bieden.

Om welke opleidingen gaat het?

Het gaat om een groot aantal CZO erkende opleidingen. In vier themaclusters zijn de hieronder vermelde opleidingen onder de loep genomen.

Op 13 mei start de online consultatieronde waarbij je kunt reageren op één of meerdere themaclusters. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te reageren op het geheel van alle epa’s. Wij verwachten dat je voor een themacluster ongeveer één uur nodig hebt.

Hoe werkt het?

Alle informatie over de ontwikkelde epa’s is in een digitaal consultatieplatform geplaatst. Na aanmelding ontvang je inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot deze informatie.

Na het inloggen zie je eerst een kleine quiz, die jou voorbereidt op de vragen die wij over de verschillende epa’s gaan stellen. Daarna kun je reageren op de producten die de themaclusters hebben opgeleverd. Je kunt je beperken tot één specifiek themacluster of op meerdere themaclusters reageren. Bij iedere epa stellen we een aantal gesloten en open vragen.

Daarna kun je via pollvragen en een forumdiscussie zien wat anderen ervan vinden. Met de inloggegevens kun je de forumdiscussie blijven volgen.

Naast vier themaclusters kun je ook reageren op het geheel van alle epa’s in de vier themaclusters samen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld aangeven waar overlap zit of waar epa’s beter op elkaar zouden moeten aansluiten.

Aanmelden kan tot uiterlijk 11 mei. De online consultatieronde sluit op 26 mei.

Ja, ik schrijf me in voor de online consultatieronde

Online bijeenkomsten

Aan het einde van de schriftelijke consultatieronde krijg je de gelegenheid om je op te geven voor een online bijeenkomst voor een verdiepend gesprek met circa vijftien personen.

De online bijeenkomsten worden gepland voor de periode van 6 tot en met 13 mei. De exacte tijden worden later bekend gemaakt.

Meer informatie

Op www.czoflexlevel.nl is veel informatie te vinden over het project CZO Flex Level. Kijk er eens rond, zodat je je een beeld kunt vormen van wat dit project voor jou kan betekenen.

Ja, ik schrijf me in voor de online consultatieronde

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat doet de VBG?

De VBG is al meer dan 12,5 jaar dé onderwijskundige innovator en aanbieder van vooral functiegericht onderwijs voor de gezondheidszorg.

Lees meer

33

CZO opleidingen (2018)

50

niet-CZO opleidingen (2018)

2733

Diploma's (2018)